Tekniknyheter och intressanta prylar

Fett röka bytes mot iPad

Fett röka bytes mot iPad

Jun 17, 2010

CoolStuff.se

smartUtan att generalisera allt för mycket verkar amerikanska småbrottslingar vara av det lite trögare slaget. För inte skulle någon svensk hobbyknarkare slänga upp en annons på Blocket med ovanstående rubrik och tillhörande bild på en skål nyskördad hampa (formodligen inte av det slag man tillverkar rep av)? Det gjorde i alla fall de 20-åriga gentlemännen från Arizona här till vänster på annons-sajten Craigslist, med förutsägbart resultat. Annonsen är svåröversatt men nog så underhållande på originalspråket:

”i am willing to trade my 32 gb ipod touch 3rd generation and a quarter of DANK. blue dream straight outta cali, the ipod is in PERFECT condition. not one scratch. it has been in the case the whole time and has never had screen cover removed!!!! let me know!!!!”

Herrarna mötte upp med en intressent, men till deras förvåning hade han inte någon skinande ny iPad med sig utan istället ett par skinande nya handfängsel.

Gearlog, som rapporterar om händelsen, ifrågasätter om det ens vore någon vidare affär för en brukare av den företrädesvis olagliga växtdelen: en iPad kostar från $499 i USA medan en iPod Touch 32GB går på $249. Den torkade grödan skulle uppskattningsvis inbringa $100 enligt Gearlogs ”säkra källor”. Det skulle med andra ord till en ordentligt desperat iPad-ägare, alternativt en som är lika snabbtänkt som säljarna.

En kommentar

  1. Noak /

    Hmm, låt se här… En quarter är i ounces mao bara 7 gram. Vilken ripoff!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *