Tekniknyheter och intressanta prylar

NeoCube – märklig och beroendeframkallande

NeoCube – märklig och beroendeframkallande

Mar 30, 2010

CoolStuff.se

Pussel har vanligtvis en lösning, men så är inte fallet med NeoCube. Eller rättare sagt: du får hitta på din egen lösning. Själva kuben är inte ens en kub (nödvändigtvis) utan en bunt starka magneter som kan sättas ihop precis hur som helst. Hela grejen är egentligen ganska meningslös, men det är ändå snudd på omöjligt att lägga den ifrån sig. Om du är av typen som har svårt att sitta sysslolös i mer än två minuter måste du testa NeoCube  – den kan garanterat slå ihjäl många timmar åt dig på bussen, tåget eller i TV-soffan.

Det finns massor av bilder och demonstrationer på nätet som visar hur många olika tricks och avancerade figurer som ska gå att få till med magneterna, men jag kan intyga att det inte är så lätt som det ser ut. Att ens försöka få ihop den till en kub igen efter att den kommit ur förpackningen är en rejäl utmaning, men däri ligger väl tjusningen.

De små magneterna (216 till antalet) är riktigt fascinerande i sig eftersom de är så starka. Enligt utsago ska de vara gjorda av en exotisk neodym/järn/bor-legering, och efter lite efterforskning fick jag reda på att detta resulterar i de starkaste permanenta magneter som går att få tag i, vilket känns trovärdigt när man plockat med dem ett tag.

Det finns naturligtvis många argument varför NeoCube är stimulerande för valfria delar av hjärnbarken osv, men först och främst är det en leksak (men håll den borta från småbarn) och en synnerligen effektiv tidsslösare . En kul grej som passar bra i fickan eller en bra present till den som har allt.

NeoCube kan införskaffas på Mendo.se

En kommentar

  1. Finns även att köpa från fungadgets.se via denna länk http://www.fungadgets.se/neocube-alpha-p-255.html

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *