Tekniknyheter och intressanta prylar

Netbooks med Nvidia Ion kommer snart (kanske)

Netbooks med Nvidia Ion kommer snart (kanske)

Apr 26, 2009

CoolStuff.se

ion_tech_report_ces_thumbNvidias Ion-plattform innebär en smärre revolution för nettops och  netbooks, då den parar ihop en Intel Atom processor med Nvidias 9400M-chipset (Som även används i nya MacBook, MB Pro, Air). 9400M inkluderar en mycket energisnål integrerad grafikkrets, som skulle öka grafikprestandan radikalt jämfört med Intels GMA950 som används i nästan alla netbooks idag. Alltså skulle netbooks med Ion i teorin kunna klara av både enklare spel och uppspelning av HD-material.

Tyvärr har det blivit en hel del bråk med processorjätten Intel, och Ion har försenats flera gånger. För närvarande finns den i några få nettops – bl a Acer Aspire Revo – men några netbooks med Ion har fortfarande inte lanserats, även om ett antal tillverkare annonserat att de har modeller på väg.

header_ion_atom_new

Nu har Nvidia berättat för pocket-lint.com att ett flertal modeller kommer att lanseras under Computex-mässan i Taiwan i juni. Tyvärr tar det väl ett tag innan de hittar till Sverige, men framåt hösten kanske man kan förvänta sig Nvidia-netbooks med ÅÄÖ.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *