Tekniknyheter och intressanta prylar

Nya Alienware M17X utlovar underverk i Spindelharpan

Nya Alienware M17X utlovar underverk i Spindelharpan

Jun 2, 2009

CoolStuff.se

alienware-m17x

Efter många långa år av väntan har så Alienware – eller Dell är det ju egentligen numera – kommit till Sverige med sina monsterlaptops. M17X heter det senaste spelvidundret som avtäcktes under årets E3-mässa. Den kan utrustas med dubbla Nvidia GTX 280M i SLI, vilket lär innebära att spel som Spindelharpan och Mahjong flyter på bättre än någonsin.Tyvärr verkar det som att man måste  pantsätta huset eller sälja en njure till Daniel Westling för att ha råd med den. Den billigaste konfigurationen går loss på 23 995:- och för det får man en Core 2 Quad Q9000-processor med fyra kärnor och en klockfrekvens på 2GHz, samt ett simpelt GTX260M grafikkort från Nvidias mobila serie. Vill man däremot ha en lite mer kapabel enhet så är det dubbla GTX280M som gäller, mot ett pristillägg på 9420:-

I stort sett alla av komponenterna går faktiskt att uppgradera – processorn kan fås i QX9300-utförandet på 2.53GHz och minnet kan uppgraderas till 8GB DDR3. Hårddisk behöver man inte nöja sig med en, utan kan få två stycken 7200rpm-diskar i RAID0 (alltså nästan dubbla prestandan) för ett totalt lagringsutrymme på 1TB. Alienware får dock stå med skammens rodnad för att man inte erbjuder något alternativ med två Solid State-diskar i RAID0.

alienware-m17x-2

Vill man slå på stort och maxa ut konfigurationen på sin M17x med det mesta av det bästa landar notan på en bra bit äver 60 000. Men då har man å andra sidan en laptop som förmodligen inte behöver uppgraderas förrän i slutet av nästa år. Ta en titt på allpowerful.com och titta på de tjusiga Flash-animationerna innan du slår till.

3 kommentarer

 1. Bo Ko /

  Frågan är hur den klarar MS Röj?

 2. Hej

  jag kommer jobba mycket med 3D och renderingar, frågan är kommer den att palla det eller kommer den att bli för varm, som sagt, när man renderar så använder man endast processor kraften och inget annat.

  hör gärna av er till mig om ni vet.

  qmars75@gmail.com

 3. Jeppe /

  Den kommer säkerligen att klara 3D-renderingar alldeles utmärkt, men blir garanterat väldigt varm också. Renderingar brukar ju kräma 100% konstant ur processorn. Men det ska den ju vara byggd för att klara å andra sidan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *