Tekniknyheter och intressanta prylar

Trådlös extern hårddisk

Trådlös extern hårddisk

Okt 17, 2012

CoolStuff.se

För alla med riktigt snabbt trådlöst nätverk kanske Patriot Memorys senaste skapelse kan vara intressant: Företaget har just lanserat ”Gauntlet 320” – en bärbar och trådlös extern hårddisk. Som namnet antyder har enheten ett lagringsutrymme på 320GB. Inte så vansinnigt mycket plats, men betydligt mer än lagringsutrymmet i de flesta smartphones surfplattor, vilket antagligen är vad hårddisken i första hand är tänkt för.

Den är naturligtvis praktisk i största allmänhet om uppkopplingen mot nätverket är tillräckligt snabb. Gauntlet 320 stöder Wi-Fi 802.11 bgn med WEP / WPA-PSK / WPA2-PSK-säkerhet. Den kan ansluta till upp till 8 enheter och strömma till 5 enheter samtidigt. The Gauntlet 320 är också plug-and-play USB 3.0/USB 2.0-kompatibel så att det går att ansluta med kabel till och från stationära och bärbara datorer och på så sätt få till dataöverföringar med uthärdlig hastighet.

Strömkälla har den också i form av ett inbyggd litiumjonbatteri, som ska ge upp till 5,5 timmars kontinuerlig streaming. Den bärbara trådlösa externa hårddisken kostar $159 per styck i USA, vilket antagligen betyder omkring 1500 kr när den svenka momsen gjort sitt till.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *