Tekniknyheter och intressanta prylar

Apples iCloud Streamar bara musik från iTunes

Apples iCloud Streamar bara musik från iTunes

Sep 22, 2011

CoolStuff.se

Apple kom till slut överens med Universal, som var den sista av de fyra stora skivbolagen som var tveksamma till streamingtjänsten genom iCloud, men det kan eventuellt innebära att du bara får spela låtar du köpt via Apples iTunes.

Inklusive Universal har många skivbolag och distributörer nu gått med på att Apple får rätt att streama en ordentlig bunt låtar. Källor som pratat med CNET hävdar däremot att tjänsten för närvarande bara kommer streama låtar som köpts i iTunes, vilket är ett tilltag som vid det här laget känns ganska typiskt för de uppenbart självmordsbenägna skivbolagen.

iCloud

Streaming kommer hur som helst att erbjudas inom kort, sade källorna (i alla fall i USA kan tilläggas). Det sägs även att Apples moln bara kommer att lagra musik köpt på iTunes, men att företaget har planer på att ”tillåta” lagring av låtar som införskaffats på annat sätt än genom iTunes någon gång i framtiden.

När det gäller prissättningsen kommer möjligen Apples att göra iCloud tillgängligt gratis under en testperiod vid lanseringen, medan det senare tillkommer en årlig prenumerationskostnad på ungefär $25 per år. Lägg till en nolla plus moms för svenska priser. Dessutom kommer det tydligen till råga på allt att vara annonser i eländet, även om det inte klart vilken form de kommer att se ut.

Allt som allt låter det här som jättebra nyheter för avsevärt bättre tjänster som Dropbox m.fl.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *