Tekniknyheter och intressanta prylar

iPad med Windows 7*

iPad med Windows 7*

Feb 3, 2010

CoolStuff.se

Steve Jobs senaste guldklimp har väl i ärlighetens namn fått ett ganska ljummet mottagande så här långt. De tekniksajter och -bloggar som hade äran att besöka lanseringen kom tillbaka med ganska besvikna rapporter. Möjligen hade hypen byggts upp med lite väl stor entusiasm inför den stora dagen.

iPad

Hur som helst är den ändå intressant på många sätt – en av de stora överraskningarna är att Apple gått sin en egen väg vad gäller hårdvaran och inkluderat en ”hemgjord” processor på 1GHz. En kombinerad styrka och svaghet är att den kör det nedbantade iPhone-operativet, som visserligen har tillgång till ett gigantiskt programbibliotek redan från start, men när allt kommer omkring faktiskt är gjort för en mobiltelefon.

Om man inte har något emot att besudla sin iPad med innehåll från Microsoft finns det emellertid möjlighet att köra Windows 7. Hårdvaran i iPad är i klenaste laget för Microsofts senaste OS, men med hjälp av Citrix går det att koppla upp sig mot en fullvärdig version med hjälp av företagets virtualiseringsklient. Hur det fungerar i praktiken, när det kommer och vad det kostar återstår att se.

Källa: Tomshardware, Relaterat: IDG,

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *