Tekniknyheter och intressanta prylar

Walkman E450 och A840: Nya ”freestyles” från Sony

Walkman E450 och A840: Nya ”freestyles” från Sony

Jul 17, 2010

CoolStuff.se

e450För den som inte kommer ihåg det var Sony först med bärbara musikspelare. Walkman hette de och man hade plats för kassetband. Walkman blev också det vedertagna namnet på de här synnerligen populära musikspelarna på flertalet språk inklusive engelska. I Sverige däremot, översattes ”Walkman” till ”Freestyle”. Hur som helst, nu har Sony släppt två nya Freestyles som heter E450 och A840. Det har hänt en del sedan kassetbandets glansdagar.

E450 är en lite enklare variant med 4, 8 eller 16 GB internminne och finns i en handfull olika fräscha färger. A840 är lite mer sofistikerad; först och främst är skärmen större som på A845B som vi testade för ett tag sedan, och så har den betydligt bättre kapacitet: upp till 64 GB och ca 15 000 låtar – mer dubbelt så mycket som ett kasettband och Sonys största hittills.

a840En ny funktion är Sonys SensMe, som automatiskt analyserar och kategoriserar ditt musikbibliotek och skapar en rad temakanaler. Välj sedan kanal efter humör är tanken med funktionen, som väl får sägas är något inspirerad av Apples Genius-spellistor. Dessutom stöder de Lyrics Sync – ett filformat som visar låttexterna på skärmen. Det finns även ett nytt Karaoke-läge för den som tycker om att lalla med till favoritlåtarna.

Desto mer intressant är nya DSEE (Digital Sound Enhancement Engine). En Sony-utvecklad teknik som återinför de höga frekvenser som går förlorade när musik-filer komprimeras. Detta sägs återskapa den mer naturliga CD-kvaliteten. Batteritiden i de nya mp3-spelarna ska vara 50 timmars musikuppspelning (10 timmar video) för E450 och 29 timmars musikuppspelning (9 timmar video) för A840.

De nya mediaspelarna kommer i augusti. Inga prisuppgifter har kommit in än så länge.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *