Tekniknyheter och intressanta prylar

Zune HD snart här – kan förbeställas i USA

Zune HD snart här – kan förbeställas i USA

Aug 13, 2009

CoolStuff.se

Zune , Microsofts svar på iPod har inte varit någon direkt framgångssaga så här långt. Det har varit svårt att hitta någon som har en Zune, erkänner att de har en, eller känner någon som känner någon som har en. Däremot har den varit enormt populär som hackkyckling bland både bloggare och etablerade journalister och gett upphov till många underhållande nörd-skämt. Men Zune HD verkar vara en riktig karamell, med ett Nvidia Tegra-chip för HD-uppspelning och OLED-skärm i formatet 16:9.

zunehdall

Hur osannolikt det än låter kanske det inte är omöjligt att Microsoft med Zune HD och nya Marketplace till 360 kan lyfta upp namnet ur dyngan och hämta tillbaka åtminstone någon av de miljarder som de kastat bort på projektet.

200805081642 070514_zune_dock

Sen kvarstår naturligtvis de andra problemen – iTunes är de facto standard för lagliga nedladdningar även om det finns allt fler alternativ (som suger). Att vana iPod/iTunes-användare skulle konvertera till Zune känns ju inte heller särskilt sannolikt. På pappret är den nya mediaspelaren däremot betydligt mer kraftfull och dessutom billigare än konkurrenten iPod Touch. Här är specifikationerna:

Processor: Nvidia Tegra

Lagringsutrymme: 16GB eller 32GB

Skärm: 3.3-tums OLED touchscreen

Anslutningar: HDMI-utgång, USB, Wi-Fi

HD-Radio (vad nu det betyder)

Webbläsare och Zune Marketplace

Priset på de nya modellerna är $220 respektive $290 för 16GB/32GB, eller ca 1600kr/2100kr enligt rådande dollarkurs. Zune HD släpps i mitten på september och kan förbeställas genom Amazon.com redan nu om man har lust att importera.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *