Tekniknyheter och intressanta prylar

Årets julklapp till föräldrar med bångstyriga barn

Årets julklapp till föräldrar med bångstyriga barn

Aug 3, 2009

CoolStuff.se

Eller också kan det vara ett alternativ om inte FRA- och IPRED-lagarna får önskad genomslagskraft. Forskare har nu lyckats påvisa att det med hjälp av en fiberoptisk kabel rakt in i skallen faktiskt går att ta kontroll över hjärnan. I och för sig är det här säkert bara en skenmanöver för att avleda vår uppmärksamhet från att hjärnkontroll utövas storskaligt redan nu, genom FRA-kontrollerade mobilmaster och långstrålande mikrovågsugnar.

Tydligen har fysiologiprofessorn Gero Meisenbröck från universitetet i Oxford redan lyckats fjärrstyra bland annat en bananfluga med hjälp av laser. Hela historien finns här och berättar om hur man genom att transplantera lite gener hit och flytta celler dit kan skaffa sig direktåtkomst till försöksdjurets nervimpulser. Metoden fungerar även på möss med hjälp av hårfin fiberoptik.

muskabel1

Tyvärr fungerar inte metoden utan att man transplanterar in gener från en alg i mottagaren, vilket kan innebära biverkningar, exempelvis döden, men det går ju som bekant inte att göra en omelett utan att knäcka några ägg.

Experiment på människor pågår nu för fullt och regeringen Reinfeldt hoppas att den nya lagen om hjärnkabel inomhus skall kunna drivas igenom till våren tillsammans med IPRED 2 och telekompaketet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *