Tekniknyheter och intressanta prylar

Hackintosh enklare än någonsin med Rebel EFI

Hackintosh enklare än någonsin med Rebel EFI

Okt 28, 2009

CoolStuff.se

Psystar har gjort sig riktigt impopulära hos Steve Jobs & Co genom att konsekvent strunta i Apples stämningar och fortsätta sälja sina ”Hackintosh”-datorer, d.v.s. konventionella Intelbaserade datorer som modifierats för att köra Apples operativsystem OS X. Högst förenklat fungerar det ungefär som Apples egna Boot Camp för Windows, fast tvärtom.För att strö ytterligare salt i såren på stackars Apple har Psystar nu även släppt Rebel EFI, mjukvara som enligt företaget ska kunna modifiera så gott som vilken PC som helst för att möjliggöra installation av OS X Snow Leopard. ”Så gott som” inkluderar i det här fallet datorer med Intelprocessorerna Core 2 Duo, Core 2 Quad, Xeon,  eller Core i7. Med de sistnämnda alternativen bör du kunna tillverka en egen högpresterande ”Mac Pro” för ungefär hälften av vad originalet kostar.

psystar-7-1

I Rebel EFI ingår bl.a. Psystars DUBL (Darwin Universal Boot Loader) som möjliggör enkel installation och hantering av upp till sex olika operativsystem. Dessutom följer det med en funktion för ”säker uppdatering” – något slags filter som ser till att Apples uppdateringar inte förstör installationen, samtidigt som det släpper igenom uppdaterade hårdvaruprofiler från Psystar.

För den intresserade finns en gratis testversion att ladda ner. Den har vissa begränsningar och fungerar bara två timmar i taget, men kan uppgraderas till fullversionen för $50.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *