Tekniknyheter och intressanta prylar

Problem med HTC Hero och Windows 7 (samt lösning)

CoolStuff.se

Programmet och drivrutinerna som man skall användas för att synkronisera och installera program på sin HTC Hero fungerar tyvärr inte så bra med Windows 7. Det finns emellertid en lösning som inte är allt för krånglig.Det som behövs för att koppla upp telefonen är dels senaste versionen av HTC Sync, som finns att hämta här.

Dessutom måste drivrutinerna kopieras manuellt till installationsmappen. Egentligen finns de med i installationsprogrammet, men försvinner av någon anledning under installationen i Windows 7. Praktiskt nog finns både 32- och 64-bitsvarianterna att ladda ned separat från Softpedia.

Ladda hem arkiven och packa upp innehållet så att filerna hamnar i mappen:

C:\Program Files (x86)\HTC\HTC Driver\Driver Files\Vista_x64

Om du använder 32-bits Windows, ersätt mappen ”Vista_x64” med ”Vista_x86”.

Uppdatera telefonens drivrutiner genom att klicka på ”Enheter och skrivare” på startmenyn. Välj Android Phone och sedan fliken Hårdvara. Uppdatera drivrutinerna genom att manuellt peka på mappen ovan. Resultatet är förhoppningsvis att telefonen nu istället dyker upp som ”Min HTC Hero”.

Eventuellt behöver både datorn och telefonen startas om för att ändringarna skall genomföras, men nu bör HTC Sync hitta telefonen automatiskt och visa en dialogruta för synkronisering. Lycka till!

Källa: The Asylum

2 kommentarer

  1. Kjell Björn /

    Jag får ingen kontakt mellan min htc och datorn. Jag har vind 7

  2. Redax /

    Hej Kjell,
    Det här är en lastgammal artikel, så lösningen fungerar antagligen inte längre. Vilken modell har du?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *