Tekniknyheter och intressanta prylar

Google Nexus One nu med multitouch

Google Nexus One nu med multitouch

Jan 23, 2010

CoolStuff.se

Google Nexus OneNexus One har fått mestadels bra recensioner. Framförallt har den högupplösta AMOLED-skärmen blivit universellt hyllad av testare som något utöver det vanliga och den snabba Snapdragon-processorn på 1GHz gör den till en av de snabbaste Android-lurarna på marknaden. Däremot har det klagats på att det av någon anledning saknas stöd för multitouch, men nu verkar det problemet vara löst.

En av fördelarna med Open Source och en aktiv community är att funktioner som av en eller annan anledning ignorerats av tillverkaren ofta läggs till i efterhand av utomstående. I fallet med utebliven multitouch i Nexus One har en kompetent utvecklare som kallar sig Cyanogen löst problemet.

Det krävs en del trixande för att få funktionen att fungera och du förlorar inställningar och bokmärken från webbläsaren. Dessutom är det möjligt att garantin försvinner när man modifierat telefonen. Om du är lycklig innehavare till en Nexus One och saknar multitouch kan du följa instruktionerna från källan här.

2 kommentarer

  1. Ska inte den europeiska versionen ha multitouch i vilket fall? Har för mig att det, liksom med Droid jämfört med Milestone, endast var den amerikanska som saknar pinch-to-zoom i webbläsaren…

  2. Jeppe /

    Hmm, du har säkert rätt där Henkus. Dock är det väl så att de som finns i Sverige nu uteslutande är import? Men bra om de fixar det inför europasläpp.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *