Tekniknyheter och intressanta prylar

iPhone 5 får Lightning-docka från JBL

iPhone 5 får Lightning-docka från JBL

Nov 16, 2012

CoolStuff.se

Om du har svårt att hitta tillbehör som är gjorda för att fungera med din iPhone 5 eller ”nya iPad”  utan dyr adapter är du förmodligen inte ensam. Nu börjar i alla fall prylarna dyka upp – först i form av ett par högtalardockor från JBL.

Den mindre av de två heter OnBeat Micro och är en kompakt docka med fokus på iPhone och iPod och desto mindre iPad. Dessutom har den en USB-port för att ansluta enheter utan i-prefix (d.v.s. Android) plus en 3,5 mm stereoingång. Dockan har två full-range-element och väger inte mer än att det går utmärkt att kasta ner den i ryggsäcken och åka Vasaloppet med den.

Den större modellen OnBeat Venue LT är betydligt mer avancerad (och betydligt dyrare), och är avsedd för både iPhone 5, iPad mini och fjärde generationens iPad. Med hjälp av Bluetooth 4.0-kompatibilitet går det att ansluta till upp till åtta enheter. Även den här har två full-range-element plus två diskanthögtalare och 30 watt förstärkning samt justerbar EQ.

Det finns också videoutgång till TV:n, men det går förstås att använda AirPlay också. OnBeat Micro kommer att kosta 100 amerikanska dollar och Venue LT 200, vilket brukar betyda en nolla till i svenska kronor när den förbannade momsen slagits på.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *