Tekniknyheter och intressanta prylar

Nokia N8: 180% snabbare än N97

Nokia N8: 180% snabbare än N97

Maj 25, 2010

CoolStuff.se

Symbian^3

Förbättringarna med Symbian^3 inkluderar förbättrad menystruktur, bättre multimediahantering (med CoverFlow-inspirerad bläddring) att bläddra och en grafisk programhanterare. Chassit är tillverkat av ett stycke aluminium och kommer att finnas i silver, orange, blå, gul och svart, den mäter 113,5 x 59,12 x 12,9 mm och väger 135g.

Nokia inkluderar även Ovi Maps med ”riktig” turn-by-turn-navigering, inklusive kartdata för 70 länder. Webb-tv, Ovi Store och integration med sociala nätverk som Twitter och Facebook ingår också.  Kameran på 12 megapixel har Carl Zeiss-optik och kan spela in 720p HD-video, och via HDMI-porten kan du ansluta en HDTV och avnjuta av Dolby Digital Plus surroundljud från N8. Det finns även både FM-radio och FM-sändare.

Enligt Nokia anländer N8 någon gång under tredje kvartalet i år och priset lär hamna mellan 5 och 6 000 kr utan abonnemang.

En del kritik har riktats mot den relativt klena 680MHz-processorn i och med att det kan bli svårt för N8 att hålla jämna steg med Android, kommande Windows Phone och iPhone. Nu har däremot en prototyp testats och lugnat kritikerna med att N8:an är bra mycket snabbare än tidigare Symbian-telefoner.

De använde en appen Speedy Go! som är ett benchmark för Symbian-enheter och låter N8 testas både med sin grafikaccelerator av och på. Utan accelleration presterar N8 54 procent bättre än Samsung Omnia HD och 180 procent bättre än Nokia N97. Dessutom maxade den ut 3D-testet FPC Bench i alla kategorier.

Det utmärkta resultatet i 3D beror tydligen på att nuvarande generations Symbian-smartphones inte kan utnyttja sina grafikacceleratorer med s60, medan Symbian^3 inte har några sådana brister.

Pages: 1 2

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *