Tekniknyheter och intressanta prylar

Beställ PS3 Slim från England eller Tyskland

Beställ PS3 Slim från England eller Tyskland

Sep 1, 2009

CoolStuff.se

ps3slimvet1Vi gick med i EU för att slippa nationella monopol, men fortfarande är det så att vissa importörer inte kan låta bli att ockra när tillfälle bjuds. För tillfället är det PS3 Slim som hamnat i hetluften eftersom Nordisk Film passar på att dryga ut kassan genom att salta prislappenden nya spelkonsolen gentemot Skandinaviska kunder. Som tur är går det ju däremot alldeles utmärkt att beställa vad du vill från ett annat EU-land, fullt lagligt och utan att drabbas av straffskatt eller tull. Genom att beställa sin PlayStation 3 Slim från England eller Tyskland går det att spara ett flertal hundralappar.

Dessutom är det ett bra tillfälle att skicka en pik till Sony, Nordisk Film (m.fl. – det här är knappast det enda exemplet) att det inte är OK att svenska kunder ska behöva betala bra mycket mer än andra Européer för samma vara. PS3 Slim kostar i nuläget från ca 3500 kr och uppåt i svenska butiker.

PS3 Slim billigast utanför Sverige

I Tyskland kostar en ny konsol under €299, vilket motsvarar ca 3050kr. I England är PS3 Slim billigare – £249, vilket innebär under 3000kr enligt dagens kurs. Med en Engelsk konsol behöver man visserligen en EU/UK adapter till vägguttaget som betingar 39kr på ClasOhlson. Beställer man från gamla pålitliga och idiotsäkra Amazon blir frakten €6 (standardavgift) + €0.50 per kg (Amazon.de) respektive £4.50 + £0.50 per kg (Amazon.co.uk). Garantin är naturligtvis kvar även om man importerar från ett annat EU-land, men frakten är dyrare ifall man skulle ha otur och måste returnera konsolen. Men även vid en sådan eventualitet är de pengarna redan insparade på det lägre inköpspriset.
Konsolens funktioner och utseende är identiskt oavsett om man köper den i England, Tyskland eller Sverige. Vill man ha en billig Playstation 3 Slim (eller ”mindre dyr” kanske är bättre i det här fallet) är det alltså bättre att inte köpa den här hemma. Själv beställer jag från Amazon i England eftersom min Tyska är något ringrostig. Prismässigt borde det gå ungefär på ett ut oavsett vilket land man väljer. I USA är visserligen PS3 Slim ännu billigare, men då tillkommer tull och moms, så det blir tyvärr ingen bra affär om man inte åker dit och hämtar den själv.

3 kommentarer

  1. Bra info, men man måste vara försiktig!

    Vad jag menar är att garantier etc, inte gäller.
    Jag var själv i USA för en månad sen och stod med en PS3 i handen,
    fick då veta att blueray skivorna i Europa inte fungerar i en konsol från USA, där i mot fungerar spelen.

  2. Tack för tipset. Absolut, det är odugligt att inte allt bara kan vara helt regionfritt. EU-varianterna ska däremot vara kompatibla fullt ut. Hmm.. garantierna borde gälla som vanligt, men det är naturligtvis krångligare att behöva skicka apparaten till utlandet om den går sönder. Det kanske var så du menade?

  3. vad heter kabeln som man köper i clas ohlson för 39kr, jag trodde att ps3 från sverige skulle ha samma kabel 😛

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *